Lelki tuning
Bo Bennett
Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel a megvalósítás irányába.
Bo Bennett
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Folyamatosan együnk diót ! :-)

Az előző cikk folytatása:

Dió-a legegészségesebb táplálékunk

Dió-a legegészségesebb táplálékunk

Nagyon jó hír, hogy mesterséges kémiai anyag – kiegészítő, állományjavító, ízesítő és színező anyag, amivel minden élelmiszerünket telenyomják – egyáltalán nincs a dióbélben.
A dióbél maga a természetes egészség. És megterem itthon! 🙂

Mégis elsősorban azért esszük a diót, mert ízlik. Csemege, élvezeti cikk.

Hogyan fogyasszuk a diót?

Magában is finom csemege a dió

Magában is finom csemege a dió

10 jó ok és ötlet a dió fogyasztására:

1.   Előételnek, magában

2.   Zöldsalátában

3.   Borozás közben, sajttal

dió és bor - harmonikus ízkombináció

dió és bor - harmonikus ízkombináció

4.   Mézzel, csokoládéval, almával

5.   Fügével, aszalt gyümölcsökkel

6.   Süteményben

dió a sütiben - például püspökkenyérben

dió a sütiben - például püspökkenyérben

7.   Egyszerűen “csak úgy”, pl. a TV vagy a számítógép előtt, pl. most is…… 😉

8.    Vagy ha csak éhes vagy.

9.    A gyereknek mindenképp adj!

A gyerekeknek mindenképpen adj! Na jó, a kutyának is..... ;-)

A gyerekeknek mindenképpen adj! Na jó, a kutyának is..... 😉

10. Ihatjuk italokban, fogyaszthatjuk süteményben, édességekben.


Mire jó még a dió? (még ezek után is van valami????)

1.  A dióolaj értékes étkezési olaj, kimondottan ajánlják a koleszterinszint csökkentésére!

Dióolaj-nem csak egészséges, szép is!

Dióolaj-nem csak egészséges, szép is!

2.  De parfüm-alapanyag is, Giorgio Armani “Mánia” fantázianevű parfümjében is van.
3.  Próbáltál már (tiszta, megmosott) dióhéjból teát főzni? (Népi recept Nógrád megyéből)

Álljon itt a dióhéj-tea elkészítési módja:

Naagggyon eccerű: Kevés dióhéjon addig álljon a forralt víz, amíg a teának ízlés szerinti színe nem lesz. Nem szükséges ízesíteni, önmaga rendelkezik különleges aromával. Esetleg kis méz……?! 🙂 Kóstoljátok meg!
A diólevél (Juglandis folium) hivatalosan elismert gyógynövény:

  • Anti-mikrobális, összehúzó hatású.
  • Szájnyálkahártya-gyulladásra, fogínygyulladásra jó.
  • Gyógyteaként és gyomorkeserűként is használják.
  • A dióbél-gerezdeket elválasztó belső válaszfal ugyancsak gyógyhatású, teában.

Azt mondják, aki bízik a jövőben, az diófát ültet. A legszerencsésebb, ha mindenki a saját diófájáról szedi az alapanyagot. Akinek nem adatik meg kert hiányában, annak marad a piac, vagy sok egyéb kereskedelmi hely, nem gond beszerezni. Habár nem olcsó kategóriás élelmiszer. De semmi nem olcsó, ami egészséges.

Diófa-tekintélyes termetű

Diófa-tekintélyes termetű

Szerintem elegendő adat támasztja alá, hogy azonnal rohanjunk és szerezzünk be kereskedelmi mennyiségű diót és üljünk neki esténként……..a kalóriáról nem esett szó, kétségtelen, hogy nem fogyókúrás kaja. A másik hibaforrás lehet a dió esetében (ahogy a napraforgómag, mandula, mogyoró esetében is), hogy a pattanásokat elővarázsolja…..bár ez a mi korunkban már nem jellemző probléma. 😉

Jó étvágyat és jó egészséget mindenkinek!! 🙂

Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25