Lelki tuning
a Delphoi jósda felirata
Ismerd meg önmagadat és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külsö erök uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövödet. Változtass magadon, és változni fog sorsod is. Fogadd el magad, és el tudod majd fogadni sorsodat is.
a Delphoi jósda felirata
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Paleolit táplálkozás folytatás (2.)

Szendi Gábor paleolit táplálkozásról szóló könyvének összefoglalóját folytatom alább:

Paleolit táplálkozás

Paleolit táplálkozás

Az egész paleolit táplálkozás alapvetően cáfolja a közegészségügy és a táplálkozástudomány által hirdetett, úgynevezett nyugati étrendet.
Jó néhány táplálkozáskutató felismerte már, hogy a mai élelmiszer-piramis összetétele teljesen helytelen.
Többeknek feltűnt, hogy a gabona árt, és szemet szúrt az is, hogy a túlzott szénhidrát-fogyasztás nagy terhe a XX. századnak.


Erre azt szokták mondani, régen is ettek kenyeret, ittak tejet, ami igaz is, de kétszáz éve egy tehén naponta mindössze fél liter tejet adott.
Nemesítési diadalnak tűnik, hogy ma a tehenek naponta 30-50 liter tejet adnak.
A tejivás tömeges szokássá válását az iparosodás eredményezte.
A kenyérrel ugyanez a helyzet, ennek megfelelően úgy tudjuk, a XVIII–XIX. században alig volt cukorbeteg, ma a világ népességének 8-12 százaléka 2-es típusú cukorbeteg.

Az is valószínűsíthető, hogy az infarktus sokáig ismeretlen betegség volt, az első, szaklapban megjelent eset leírása 1872-ből származik. 1940-re már gyakori és félelmetes betegséggé vált.

Az 1890-es években az amerikai lakosság 1 százaléka volt elhízott, ez mára lineárisan odáig növekedett, hogy ma már a 64 százalékuk túlsúlyos vagy elhízott.

Ez a finomított cukor, a gyorsan felszívódó szénhidrát, a burgonya- és a gabonaféle alapú táplálkozás térhódításának következménye.

A kutatásokat tanulmányozva kiderül, hogy a koleszterinhipotézis az évszázad nagy tévedése, a koleszterin ugyanis nem oka a szívbetegségnek és az infarktusnak.

A koleszterincsökkentők klinikai vizsgálatai szerint az elsődleges prevencióban, amikor a cél az, hogy ne betegedjünk meg, a gyógyszert és a placebót szedő csoport között nem mutatható ki jelentős különbség, jóllehet a koleszterinszint tényleg csökken.
A vizsgálatok szerint a koleszterinszint nem jelzi előre az infarktust, a gyulladásfaktorok viszont igen.

Ez két olyan tétel, amelynek az a következménye, hogy ha valakinek 40-50 éves
korában koleszterinszint-csökkentőt kezdenek adni, akkor megrövidítik az életét, viszont nem
előzik meg a szívbetegséget és az érelmeszesedés kialakulását.
Ha a koleszterinszint-csökkentők életet mentenének, akkor kevesebb szívbetegségnek
kellene lennie, ehhez képest az Egyesült Államokban ma 10 másodpercenként
következik be szívleállás vagy infarktus.

Mi az oka akkor a sok szívbetegségnek?

folyt. köv.


Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25