Lelki tuning
Edison
A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben elöforduló anyag a Világegyetemben.
Edison
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

10 milliószoros nap július 5-én

 

Ismét 10 milliószoros nap lesz holnap, az idén ez lesz a harmadik. (Még egy lesz ebben az évben: november 17-én.)

Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint. A tibeti (“nagy”) buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak.

Rajzoljuk meg a jókedvünket

Rajzoljuk meg a jókedvünket


A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom) avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat.

Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól.

Ha mi nem is ezért és e képpen tesszük ezt, de ártani nem fogunk, ha odafigyelünk arra, mit teszünk és mondunk, sőt még arra is, kiről mit gondolunk. Fókuszálunk célunkra, azzal foglalkozunk egész nap, mit szeretnénk elérni, mit kívánunk, hogy ez és ez történjen velünk és az ezért és ezért lenne jó……. És annak a következményeire is…….és így tovább.

Lehet előre készülni a helyes gondolatokkal már ma este is. Például, ha egyedül tudunk maradni egy kis időre saját gondolatainkkal és nem zavar meg senki. Mondjuk egy forró fürdőt veszünk vagy elmegyünk sétálni és közben csak magunkra figyelünk. Nem felületesen belekapunk ebbe-abba, hanem végiggondoljuk azt a gondolatot, beleásunk jó mélyen, hogy az milyen következményekkel jár és valóban jó lesz-e az nekünk, tehát jó-e a kitűzött cél.


Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott. Nem kell nagy hókuszpókuszokra gondolni, de ki lehet ülni a teraszra vagy egy padra és a csillagos égbolt alatt meditálni, gyertyát gyújtani vagy lefeküdni “hulla-pózba” és úgy elképzelni, amint az energia áramlik a testünkön keresztül és visszajut a világegyetembe. Kinek-kinek hite és jóérzése szerint érdemes belemenni a szertartásokba, de a gondolatainkat legalább cenzúrázzuk ezeken a napokon, és ha látjuk az eredményt, lehet, megtesszük többször is.

Ehhez kívánok mindenkinek jó gyakorlást és eredményeket

szeretettel: Mariann

Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25