Lelki tuning
Franklin
Senkiröl nem akarok rosszat mondani, és minden jót el akarok mondani, amit bárkiröl tudok.
Franklin
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Ne pánikolj, örülj!

 

Amikor megoldások után kutatunk a menopauzás – kicsit drasztikusabb kifejezéssel élve klimaxos – nyavalyáinkra, megdöbbenten szembesülünk azzal a szomorú ténnyel, hogy 10-15 évet ölel fel ez az időszak, és a szakemberek kritikus időszaknak tartják, melyet természetszerűleg kísér agresszió, depresszió, kiürülés testileg-lelkileg, leépülés fizikailag-szellemileg és még az öregedés szó és ahhoz kapcsolódó kifejezések, úgyismint hajhullás, bőrplöttyedés, csontritkulás, őszülés, ráncosodás, bőrszárazság (ha már itt tartunk, hüvelyszárazság is), háthasogatás, estére hullafáradtság, ok nélküli mélabú, stb….is egyre gyakrabban fordulnak elő az aktív szókincsü(n)kben. Egyszóval jól elriasztanak bennünket egyes szakemberek a biológiai elemzéseikkel. Ehhez jön még hozzá saját napi tapasztalásunk…….

 

 

Szakvélemények szerint azért is traumatikus a változó kor, mert a nőiesség szimbóluma a termékenység – a gyerek – a mell, a méh, és ezeket érinti a változás. Mintegy véglegesen. Azazhogy a termékenységünket veszítjük el végleg és ez okoz feldolgozhatatlan traumákat.

 

Én nem értek egyet ezzel a szemlélettel, sőt egyáltalán nem értek egyet semmiféle negatív hozzáállással!
Sok helyen lehet olvasni azt is, hogy nézzük a jobbik, szebbik oldalát, mert van neki olyanja is. Egyébként ez igaz, valóban van, sokkal jobban tetszik ez a fajta hozzáállás. Ezeket csokorba gyűjtöttem és összegzem, talán jól jön egy kis lelki tuning most így az ősz előszobájában, habár még javában tombol az indián-nyár! (a vénasszonyok nyara kifejezést pedig nem ismerjük el nyelvtanilag:)

 

Fontos dolog ennek a témának a megoldásában, hogy tudatosítsuk magunkban azt az alapigazságot, miszerint minden a fejben dől el. Valóban csak ott tudjuk elhatározni, hogy nem hagyjuk lehúzni magunkat. Még a hormonjaink által sem. Amin úgysem lehet változtatni, hiszen az élet velejárója, azt jobb elfogadni.  Túl kell lenni rajta, az idő kereke meg ugyebár csak előre forog, ez a nagy baja.  A dolgok áramlatával haladjunk, nem érdemes a természet ellen hadakozni. Szép finoman, nőiesen vegyük kezünkbe a dolgainkat és tegyük azt, ami jó érzéseket okoz. Az biztos jó út számunkra.

 

Szóval a menopauza jobbik oldala:

 1.  Több időnk van magunkra!!! Lehetőségünk nyílik befelé, önmagunkra figyelni!!
 2. Végre van időnk a hobbynkra!!! Lehetőségünk van hosszasan elmerülni kedvenc időtöltésünkben!!
 3. Van időnk a barátnőinkre!!! Bármennyi programot szerezhetünk, bármeddig maradhatunk, nem kell az órát figyelni!!
 4. Érdeklődési körünk átalakult, többet foglalkozunk magunkkal!!! És még időnk is van mindehhez!!!
 5. Bátran bevesszük a lesz@rom tablettát!!!
 6. Nem engedjük leszívni az energiánkat!!! Van erőnk odébbállni, ha ilyesmit tapasztalunk!
 7. Észreveszünk apró dolgokat is és tudunk örülni is neki !!!
 8. A befelé figyeléssel egy idő után együtt jár a “tudatos figyelés” úgy általában is. Ezáltal megérzéseinket is jobban tudjuk figyelni!!
 9. Önkritikánk felülmúlja kritikai érzékünket, és több időt szánhatunk külsőnk ápolására!!!
 10. Életünk filmjének nemcsak főszereplője, de rendezője is magunk szeretnénk lenni!!!

Mindezek megvalósításához néhány jótanács:

 1. Ha már teljesen kiürült a lakás, mert a gyerekek/családtagok kirepültek, szerezzünk be egy cicát – vagy akik bírják a hajnali és késő esti sétákat -,  kutyát.  Szeretigényünket kielégítendő fontos, hogy várjon otthon valaki. Egy kis háziállat nagyon sok szeretetet tud adni.
 2. Akinek unokája van, élvezze ki az együtt töltött időket.
 3. Szexuális érdeklődésünket ne adjuk fel!!!
 4. Az elméletből annyi ér valamit, amit gyakorlatban is megvalósítunk, úgyhogy tegyünk is valamit, ami a fentiekből számunkra szimpatikus és integrálható saját életünkbe. Közben figyeljünk mindenre és mindenkire tudatosan!!! (erről később még szó lesz:)
 5. Még tart a napsütés pár napig, tartózkodjunk minél többet a napon, üljünk ki egy padra, menjünk el sétálni és szívjuk magunkba a Nap jótékony erejét, raktározzunk magunkba jó sok D-vitamint és éltető energiát a téli hónapokra !!!

Related posts:

2 Responses to “Ne pánikolj, örülj!”

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25