Lelki tuning
Franklin
Bármit halogathatunk, de az idö nem halogat.
Franklin
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Jó a jóga ! :-)

A jóga mostanában mintha divatba jött volna és ennek a divatnak hódolni éppen a mi korosztályunk a legalkalmasabb. Ez nemcsak a vízcsapból folyik, hanem saját és néhány korunkbeli nőismerősöm tapasztalata is.

A jóga helyes testtartás, helyes légzés, helyes életmód :-)

A jóga helyes testtartás, helyes légzés, helyes életmód 🙂

Én már kipróbáltam a Hatha-jóga irányzatot és most az Etka-jógát is és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek bármelyiket.

Ha valakinek nem lenne alkalma jóga-foglalkozásra járni, néhány alap-gondolatot és alap-mozdulatot szeretnék itt megosztani veletek. Mert nemcsak a mozgásra helyezi a hangsúlyt a jóga (azaz a testünk és szerveink karbantartására), hanem a gondolataink karbantartására is. Egyformán fontos mindkettő. Tapasztaltam és hihetetlen hatást gyakorol az ember lányára. Az a véleményem, hogy elfeledkezünk arról a fontos tényről, hogy egy embernek komplexen kell(ene)  kezelnie önmagát, a test, lélek és szellem egységét valahogy nem ápoljuk kellőképpen.  Mostanság, így  40 környékén talán több időt tudunk magunkra szánni, úgyhogy néhány alkalommal visszatérünk a jóga alapelveire a gyakorlatban is.

Egyelőre Etka anyó egyik fontos alapgondolatát ajánlom figyelmetekbe, érdemes meditálni rajta kicsit. Például azon is, hogy nincs ebben (sem) különösen nagy hókuszpókusz, elég néha csak elővenni nagyanyáink egyszerű, józan paraszti eszét és alapvető emberi törvényszerűségeket észrevenni a rohanó világban, sőt, leg inkább leülni nyugodtan és szánni kis időt magunkra.

“Az ősi természetes légzés- és mozgáskészség visszaszerezhető, ami minden életműködésünk, a valóságos öntudatunk biztos alapja”mondja Etka-anyó…….és majd meglátjuk, mennyire igaza van!

folyt. köv.


Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25