Lelki tuning
Franklin
Annak, aki a parazsat szítja egy veszekedésben, nincs oka panaszkodni, hogyha egy szikra az arcába pattan.
Franklin
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Büky Dorka és Feldmár András “Meseköre” nekünk, nőknek

 

Persze ez így nem igaz, férfiaknak legalább annyira hasznos olvasmány és önismereti gyakorlatozás, mint a nőknek. De most itt a nők vannak többségben, ezért első sorban nektek ajánlom a kedvenc könyvemet  kedves Nőtársaim!

Ha egy kis lélekemelésre vágysz vagy nem érzed magad annyi évesnek, mint amennyi vagy és szeretnéd a gyermeki énedet felébreszteni vagy pedig szereted a lelki folyamatok bogozgatását, akkor ez  a Te könyved is!

Akinek pedig ez kevés lenne, folytathatja a Mesekörben, ahogy én is tettem.

 

A barna tehén fia

A könyv borítója

 

Miről is van szó pontosan?

Az év könyve nálam Büky Dorka – Feldmár András  “A barna tehén fia” című könyve, mely mintegy beszélgetés a két szerző között. De tulajdonképpen ugyanez a kategória a szerzők nevével fémjelzett bármelyik írás. (így például anno az Igazi vagy? Iskola nőknek, A küszöbgyakorlatok, A tudatállapotok szivárványa,  a Szabadíts meg a Gonosztól, a Szabadság, szerelem, a Szégyen és szeretet, de a Jaffás könyvek bármelyikére igaz, hogy pár oldal vagy fejezet elolvasása “helyre billent” lelkileg. 🙂


A barna tehén fia

 

A kötet egy székelyföldi népmese elolvasása után kialakult játék a gondolatokkal. Gyakorlatokkal tarkított, amelyek vezetik az olvasót, hogy elmélyülhessen egy-egy témában és főként önmagában. „A belső mozgatóerő lényege az, hogy odataláljunk, ahol azt érezzük, hogy nem vagyunk egyedül, hogy van egy valóságos együttlét. Ha elveszítjük a kapcsolatunkat ezzel az érzéssel, akkor nagyon egyedül vagyunk és ez depresszióba visz.

Részleteket itt olvashattok –>

 

Mi az a “Mesekör”?


A mesekör résztvevői a szerzők részvételével (is), de főként egymással térhetnek vissza játékos önmagukhoz. Ez azért nagyon jó, mert a könyv elolvasása után az ember úgy érzi, hogy még nem akarja, hogy vége legyen….ezer kérdése van a mesével és a szerzők írásaival kapcsolatban is. A könyvhöz, pontosabban a Mesekörhöz a szerzők készítettek egy un. Practice book-ot, mely különböző gyakorlatokat tartalmaz.

Dorkának és Andrásnak elhihetjük, hogy úgy ismerhetjük meg önmagunkat igazán, ha különböző feladatokkal, problémás helyzetekkel, kihívásokkal találjuk szembe magunkat. Ekkor derül ki ugyanis önmagunk számára,  hogy kik is vagyunk valójában! Az az igazi önismeret, amikor érdekesebbnél érdekesebb, meseszerű, játékos, netán véresen komoly helyzetekben megtapasztaljuk, hogyan reagálunk akkor és ott!

Na az a Való Világ! Higgyétek el, de még inkább javaslom,  próbáljátok ki, tegyétek próbára magatokat!


Practice book (A  gyakorlatok itt találhatók) >>

Itt lehet jelentkezni a Mesekörre

Itt lehet jelentkezni a Mesekörre

Itt lehet jelentkezni a mesekörre>>

 

A könyvet kedvezménnyel megrendelhetitek és tájékozódhattok “A barna tehén” honlapján.

Feldmár András régebbi könyveit pedig itt is megrendelhetitek, kedvezménnyel (jóval olcsóbban, mint a könyvesboltban). És az sem mellékes, hogy kényelmesebb az online rendelés. 🙂

Kérdéseiteket feltehetitek nekünk “személyesen” is – emilben – az infokukaclelkipatika40eseknek.hu címen.

 

 

Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25