Lelki tuning
Jim Rohn
Korábban azt szoktam mondani magamban reménykedve, bárcsak megváltoznának a dolgok körülöttem. Aztán megtanultam, csak akkor fognak megváltozni a körülményeim, ha én megváltozom.
Jim Rohn
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Giccsparádé-kék az ég

…….mondta a barátnőm, és nekem meg az jutott erről eszembe, hogy ezzel meg is alapozták a Valentin-napi hangulatot az “Égiek”. 🙂

Sokan megkérdőjelezik ennek az “ünnepnek” a létjogosultságát, de ha a szeretetre és érzelmekre irányítja a figyelmet bármi, annak mindenképpen van létjogosultsága.

Élj úgy, mintha ez lenne az utolsó napod – szól a tanítás. Persze nem úgy élünk, de 4 évtized átélt eseményei után már nem akarunk mindenkit meggyőzni az igazunkról, sokkal fontosabb a békesség, a harmónia és a szeretet Valentin naptól függetlenül is.

Ha nem is biztosítjuk szeretteinket szeretetünkről, éreztethetjük más módon is. Különbözőek vagyunk, mindenki más-más módon éli meg az élet dolgait, így az érzelmeket is – egyrészt életkortól függően, másrészt típusa alapján. (ezekről a bizonyos típusokról később még szólunk, mert hosszú téma)

Az ajándék milyensége, mennyisége és a szeretet megnyilvánulása, kinyilvánítása és igénye is ettől függően más és más mindenkinél.  De akik együtt élnek már jó pár éve/évtizede, tudják egymásról, minek örül igazán és főleg, hogy mitől érzi igazán, hogy szeretjük. Mert ezen a napon ezt akarjuk kidomborítani, ugye?!

Ezt add Valentin-napra :-)

Ezt add Valentin-napra 🙂

Valentin-napi jelkép a szív, tehát válasszunk eszerint ajándékot.

1. ötlet: Van, aki minimum egy szív alakú gyémántot tud elképzelni Valentin-napi ajándékképpen, de azért a többségnek bőven elég egy szív alakú csokibonbon.

2. ötlet: Süthetünk édes-szájú párunknak szív alakú tortát.

3. ötlet: Olyan is van, akinek a szív, mint érzelem-jelkép, érzelmi megnyilvánulás is elég ajándékba, pl. ünnepi terítékkel felturbózott kettesben eltöltött vacsora, de uram bocsá’ elmenni 10-15 év után újra moziba kettesben, higgyétek el, szintén jó buli! 🙂

És ne hívjátok párotokat, partnereteket “apának”, papának”, mert az a gyereketeknek, unokátoknak az, nektek “kismackó”, “szívecském”, “nagymelák” vagy csak ecccerűen pl. “azuramaferi”. Ne keverjük a szerepeket, mert ha apának hívjuk, apaként tekintünk rá, ne csodálkozzunk, hogy apaként fog viselkedni. Velünk ne apaként, hanem férfiként viselkedjen! Ahhoz viszont nekünk is NŐként kell viselkedni vele.

De a szeretetnyelv eszközeit máskor is vessük be persze, ne csak holnap!

4. ötlet: Japánban pl. “bírlak-csokit” adnak a lányok a fiúknak, aki tetszik nekik. (Új)Párválasztás előtt állóknak ez is jó ötlet lehet, manapság már a nők is kezdeményezhetnek, pláne 40 fölött, úgyhogy kiszemelt “áldozatunk” kezébe nyomhatunk egy jó kis csokit, ráírva, hogy “bírlak”.

5. ötlet: Rábízom a fantáziátokra, találjatok ki valamit, amit már régen csináltatok közösen és amit anno nagyon szerettek. Pl. lepd meg párodat azzal, hogy egy régi közös, “bulis”, vagány képet  egy piros keretben kiteszed a hálószobátokban a falra. Felidézed benne is azt a régi, már majdnem elfeledett pillanatot, érzést és beindítod benne a nosztalgiahullámot is…..Meglátod, nem marad el a hatás! 🙂

Related posts:

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25