Lelki tuning
Csak akkor válik belöled vonzó, derüs, magabiztos (nö vagy férfi), ha elengeded a régi sérelmeket. Amíg ezt nem teszed meg, belsö keserüséged kisugárzik, és messzire riasztja még azokat is, akik pedig szívesen közelednének. Az engesztelhetetlenség benne tart a küzdelemben.
Csatlakozz te is :-)
A barna tehén fia – Mesekör
Kreatív blogger díj
KLIKKELJ :))
KlikkCsere
Kattints ide –>>
Kattanj.hu

Receptek a klimax tünetei ellen

 

    Ezen az oldalon recepteket találtok, melyek hasznosak a menopauza tüneteinek enyhítésére.

 

Piros zöldségek-gyümölcsök

Piros zöldségek-gyümölcsök

 

Más országokban, más kultúrákban a nők másként élik meg a változó kort, mégpedig kevésbé szenvednek a tünetektől. Tudósok kutatásai eredményeként megállapítható, hogy ennek oka az étrendükben keresendő.

Ez azért is jó hír, mert ebben az esetben nincs más teendő, mint odafigyelni, mit eszünk és főleg arra, mit ne!

 

 

 

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani olvasóinknak néhány hasznos recepttel.

Marilyn Glenville írt egy könyvet, melyben a menopauza idejére tünetenyhítő recepteket tesz közzé. A könyv eredeti címe: Edd át magad a változó koron.  Már a cím is optimizmusra ad okot, bármennyire is hihetetlennek tűnik a derűlátás ebben a témában.

Vegyük például a japán nőket. Lényegesen kevesebb mellrákot diagnosztizálnak Japánban (6x kevesebb, mint a nyugati kultúrákban!!) és nem ismerik azt a kifejezést, hogy hőhullám! Boldog emberek! – mondhatnánk. És azt is megállapították amerikai kutatók, hogy ez csak a valóban Japánban élő és az ottani étrendet fogyasztó nőkre igaz. Sajnos a nyugati kultúrák étrendje nem kedvez ezen hormonálisan befolyásolt elváltozásoknak, tüneteknek.

Szintén figyelemre méltó, hogy némely kultúrában a változó kort pozitív változásként közelítik meg.  Egyrészt megszabadul a nő a fogalmazásgátlás kötelezettségétől és ártalmaitól, a menstruációról nem is beszélve. Úgy gondolják, elérkeztek egy másik korba, mintegy bölcs időszak kezdeteként fogják fel.

Ezzel együtt a tünetek enyhítésére irányuló próbálkozások jellemzik 40-es éveinket, és nagyon helyesen nem a hormonpótlást, hanem a menopauza átvészelésének más lehetőségeit, útjait kutatjuk.  Itt most az étrendbeli lehetőségeket mutatjuk be, a blogon pedig olvashattok további lehetőségekről is (a korábbi bejegyzések között és a jövőben is)

Orvosi tanulmányok hangoztatják a fitoösztrogénnek nevezett vegyületek egészségre gyakorolt jótékony hatását. Mi is ez valójában? A fitoösztrogének, azaz növényi hormonok, a természetben előforduló növényi vegyületek. Ezek megtalálhatóak mindennapi élelmiszereinkben és nagy hatást gyakorolnak a menopauza tüneteinek enyhítésére.  (Nem mellékes, hogy ezek a növényi vegyületek a férfi és női hormonokra egyaránt kiegyensúlyozó hatást gyakorolnak!)

Úgy gondoljuk, ezt a nagy lehetőséget ki kell használnunk, illetve élnünk kell vele! Az itt közölt recepteket tehát a változó korba lépett női olvasóinkon túl férfiak számára is ajánljuk.

Kedves Női Olvasóink!

Javasoljuk, hogy a saját és persze férjek, partnerek optimális egészségi állapotának elérése érdekében az étkezési szokásokat is alakítsátok át.

Ezen az oldalon az ételek leírására mutató  linkeket találjátok egybegyűjtve, a linkre kattintva lehet eljutni a blogbejegyzéshez (a recept leírásához).  Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az oldalt, mert folyamatosan töltjük fel az új recepteket, rendszeresen frissítjük az oldal tartalmát.

 

A menopauza tüneteit enyhítő ételek, receptek:

Cékla

Pirítósra kenhető céklás-répás “kence”

Magvas-édes reggeli

 

Leave a Reply


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/lelkkhu1/public_html/wp-content/plugins/cute-profiles/processors/cute_1.php on line 25